tiistai 26. tammikuuta 2016

27116

U niin kuin unelma. T niin kuin tavoite.
Uu ja Tee kuuluvat samaan kategoriaan: ne ovat kirjaimia.
Uu ja Tee eivät yhtäläisyyksistään huolimatta ole sama asia.
Unelmalla ja tavoitteella on samoja piirteitä, mutta nekään eivät ole kaikilta osin identtisiä.
Unelma ei ole konkreettinen. Se on ihana toive, jonka toteuttamista ei välttämättä edes suunnitella.
Tavoitteen erottaa unelmasta sitoutuminen. Tavoite ei ole ainoastaan kiva ajatus, vaan siihen liittyy lupaus yrityksestä toteuttaa.
En harrasta lupauksia uudelle vuodelle, mutta minulla on tapana miettiä tavoitteita vuodenvaihteessa. Tänä vuonna minulla oli vaikeuksia tavoitteiden kanssa. Epävarmuustekijät, joihin lukeutuu työpaikattomuus ja loukkaantumiset, tekivät minusta pelokkaan. Pelkäsin tavoitella, koska saattaisin epäonnistua. 
Tammikuu siinä meni. Nyt olen pelännyt pelkoni pois. Olen tehnyt unelmilleni lupauksen sitoutua yritykseen niiden toteuttamiseksi. Tämä on virallista. Mustaa (itseasiassa tummansinistä) valkoisella. Päästessäni vauhtiin tavoitteita alkoi tipahdella kuin lumihiutaleita pyryssä. Kun pelko oli pyyhitty pois kasvoilta, näin paljon asioita, joita halusin saavuttaa. Sitten tarvittiin hieman vesuria ja sahaa, jotta sain raivattua itselleni mieluisan määrän tavoitteita. 
Nyt on helppo hengittää. Tajusin olevani kamalan onnellinen lampsiessani räntäsateessa hevosten kanssa. Päätös parhaansa tekemisestä ja sitoutumisesta tuntuu tärkeämmälle kuin itse tavoitteen saavuttaminen. Tavoite on päivittäinen  polttoaine ja kokemus siitä, että olen oikealla tiellä. Saavuttaminen taas on hieno asia sekin, mutta vain yhden hetken mittainen sokerihumala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!