keskiviikko 30. syyskuuta 2015

30915


15 ei ole vielä lopussa. Empimättä voin kuitenkin todeta: aika paljon on tapahtunut. Tähän ei ole tarpeen kirjoittaa kaikkea – pikakelaus riittää. Pelkäsin menettäväni Moonan mystiselle suolistosairaudelle. Valmistelin ja esitin 5-vuotiaan orini sekä kantakirjauksessa että 5-vuotiaiden laatuarvostelussa Suomen hevosurheilun Mekassa Ypäjällä. Moona toipui sairaudestaan ällistyttävän nopeasti ja pääsin starttaamaan hänen kanssaan niin pienhevosten mestaruuksissa kuin suomenratsujen kuninkaallisissakin. Loppukauteen mahtui muutama tarkkaavaista analyysiä vaativa kieltäytyminen. Vaikka mutkia on ollut matkalla, voin sanoa: olen saanut kokea paljon ja voin olla tyytyväinen. Olen kuitenkin sen sorttinen ihminen, että kysyttäessä, pitäydytkö tyydyttävässä vai haluatko parasta; valitsen empimättä jälkimmäisen vaihtoehdon. Lähden muutaman viikon kuluttua hakemaan oppia uudelta valmentajalta. Olen tehnyt kriittisiä havaintoja omasta istunnastani ja ratsastuksestani. Istahtaessani satulaan alkaa päässäni pyöriä nauha yhtä pitkät kyljet, katse ylös, jalat lähelle hevosen kylkiä, ajattele takajalkoja, älä sido edestä… Varasin itselleni ja assari-äidille opintomatkan Göteborgiin katsomaan maailman cupin finaalia. Hienosäädän vieläkin hevosten ruokintaa.
Jossittelu on minusta perseestä, siksi en halua tehdä asioita hyvin, vaan paremmin. Minulla on ensi vuodelle mielessä hienoja juttuja, mutta eniten rakastan näitä päiviä – syyskuun tuulta omalla kentällä, kolmea kulahtanutta maapuomia, pientä ruskeaa hevosta, joka suorittaa tehtävän täsmällisemmin ja tarkemmin kuin edellisellä kerralla. Nämä ovat minun unelmieni hetkiä – tämä on yhteistyötä – sanatonta yhteisymmärrys 500-kiloisen eläimen kanssa.
Lopuksi haluan vielä jakaa legendaarisen tennispelaaja Andre Agassin ajatuksen. Ei varmaankaan tarvitse perustella – allekirjoitan joka sanan:
Mikään ei korvaa kovaa työtä. Paljon hyviä asioita on odottamassa sinua väsymyksen tuolla puolen. Pidä siis huoli, että rehkit itsesi väsymykseen asti. Silloin opit todella tuntemaan itsesi. Ellet harjoittele lujasti, et ansaitse myöskään voittoa.
Kuva: Suvi Väisänen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!