torstai 26. kesäkuuta 2014

26614

Katsoin tänään dokumenttia, joka kertoi tanskalaisesta huippukokista. Mies oli osittain siirtolaistaustainen ja köyhästä perheestä lähtöisin. Nuorena koulunkäynti ei kiinnostanut vilkasta poikaa. Löydettyään oman alansa nuori mies löysi myös motivaation ja pitkäjänteisyyden opiskella. Nykyään hän omistaa ravintolan, joka on rankattu useana vuonna peräkkäin maailman kymmenen parhaan ravintolan joukkoon. Tällä kaverilla oli motto, jonka perusteella hän työskenteli:

Apina eroaa ihmisestä ainoastaan 2%:lla. Jos apinassa ja ihmisessä on 98% samaa, täytyy tuon kahden prosentin olla todella ratkaiseva. Muuten me ihmisetkin puuhastelisimme päivät pitkät kirppuja nyppien ja perseitämme raapien. Ei siis ole sama teetkö hommat 98% vai 100% tarkkuudella. Jos haluaa olla onnistua, hyvä ei riitä. 

Juuri näin! Hitsin hitsit miten hienoa on löytää toisen ihmisen ajatus ja allekirjoittaa sen sisältö täydestä sydämestään. Tällaista vakuuttelua tarvitsinkin. Uskoa omaan tiehen. Olen ollut Moonan kanssa vankkumaton, jopa jääräpäinen. Olen tehnyt toisin kuin jotkut valmentajat ovat neuvoneet, koska mielestäni heidän keinonsa eivät ole olleet sopivia meille. Tietyissä asioissa taas olemme tukeutuneet osaavampien tietämykseen. Olemme toimineet parhaamme mukaan. Kun on aika riisua työhanskat kädestä, pyyhkiä pölyt reisiltä ja katsoa työn tuloksia, voimme todeta hyvää duunia, tämän paremmin emme olisi osanneet, tähän voi olla hiton tyytyväinen. Vaikka viikonlopun kisarupeama sujuisi niin tai näin, olemme tyytyväisiä, sillä matka on kuljettu, ei 98%:sesti vaan 100%:sesti.
c. Ida Santaharju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!