keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

18614Sattuiko joku uskomaan, että koulussa opetettava tieto; maa pyörii auringon ympärillä, on totta? No niin hyvä joku, tässä hieman faktoja pöytään. Maa pyörii pyöreän nahkapallon ympärillä – ainakin kuukauden ajan kerran neljässä vuodessa.

Jalkapallon MM-kisat (ja tähän kohtaan mieli tekisi laittaa viitisentoista huutomerkkiä plus tusinan verran sydämiä).

En minä suinkaan kaikkia pelejä ole katsonut: nukuin Venäjä – Etelä-Korea pelin aikana.

Jalkapallopäättäjät ovat tehneet jotain todella oikein (sama pätee olympialaisiin). Kisat eivät ole liian usein, vai kuinka monen jalkapallon superammattilaismiljonäärin tiedät kieltäytyneen MM-turnauskutsusta? En osaa edes kuvitella kuinka huikeaa pelaajista on astua stadionin pauhuun. Minulle tutumpaan yleisurheiluun verratessa on mieletöntä ajatella, että jalkapallon alkusarjan ottelut vetävät stadionit täyteen faneja, jotka kannustavat ja elämöivät kuin kyseessä olisi Champions liigan finaalimatsi. Kysynpähän vaan, että kuinka monissa yleisurheilun MM-kisoissa miesten kiekonheiton karsinta herättää yleisöä paikalle koko stadionin täydeltä, saati sitten niin, että tämä yleisömeri mylvisi kannatuslauluja suosikeilleen?

Ei liene vaikeaa päätellä, olenko innoissani edellä mainituista kilpailuista. Eilinen pelipäivä oli minulle tähän mennessä penkkiurheilullisesti kilpailujen paras. Minulla on kaksi suosikkijoukkuetta turnauksessa: Belgia ja Espanja. Jos joku ei satu tietään niin Belgia voitti eilen Algerian. Minulla oli laatukisastudio. Kolme serkkua, joista yksi hieman överisti innostunut aiheesta jalkapallo (en oikein ymmärrä mistä seitsenvuotias voi tietää missä seurajoukkueessa Algerian vaihtopelaajat pelaavat ?!?) seurasivat kanssani illan ensimmäisen ottelun. Kisastudion kruunasivat yhdessä kärvennetyt kisaletut sekä parhaiden tuuletusten imitointi.  Kun kisastudion juniorit alkoivat hyytyä, siirryin seuraamaan päivän herkkupalaa numero kaksi. Mikä onkaan urheilussa upeampaa kuin yllätykset? Altavastaaja Meksiko pelasi huikean tasurin Brasiliaa vastaan. Kuka sanoi, että nolla-nolla peli olisi tylsä?
Juu, olen ihan liekeissä näiden kisojen kanssa. Onneksi ne jatkuvat vielä monta viikkoa.
Yksi suosikeistani Belgian Nacer Chadli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!