lauantai 26. huhtikuuta 2014

26414Onnistumisten hetkillä on helppoa. Eteneminen sujuu kuin itsestään. Askelia ei tarvitse suunnitella. Myötätuuli on salakavala. Se puhaltaa purjeet suuriksi ja vauhdittaa purren huippunopeuteen. Myötätuulessa on helppo unohtaa kuinka luovitaan.

Vaikka eläisi kuinka onnellisten tähtien alla, kuuluu myös vastatuuli elämään. Myötätuuliosuuden jälkeen luovimistaidot ovat ruosteessa. Vaikeudet ja niistä selviytyminen tuntuvat musertavilta.
Viivi kummastelee, kuinka ylläpitää luovimiskykyä myötätuulessa.

Viivillä on surkea vire, huono tuuli. Viivi ei saa Moonaa rentoutumaan ja joutuu turvautumaan voimaan neuvottelujen sijasta. Se inhottaa ja hävettää jälkikäteen. Omat treenit eivät maistu. Eniten väsyttää kaikki. Velvollisuudentuntoisena Viivi suorittaa, mutta ei nauti.

Houkuttelevaa on hukuttautua negatiivisuuteen, syytöksiin ja itsesääliin. Onneksi nämä asiat voi kohdata monella tavalla. Voi heittäytyä virran vietäväksi tai voi opetella uimaan. Voi jäädä märehtimään kuinka huono olinkaan, kuinka tyhmästi toiminkaan tai voi miettiä miten toimin, jotta olen ensi kerralla parempi?

Vaikka tänään on vaikeaa, on Viivillä unelmia ja tavoitteita, joiden takia on hymyiltävä ja yritettävä enemmän. On helpompi mennä eteenpäin kun menneisyyden sijasta katsookin menosuuntaan.
Kuva: Jouko Behm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!