keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

190314

Viivi on törmännyt internetin ihmeellisessä maailmassa kuvakollaaseihin, joissa esitetään ensin kuvia toinen toistaan hehkeämmistä naisista (tyyli-ikoneja, elokuvatähtiä, malleja) ja tämän jälkeen otoksia samoista naisista ilman poseeraamista, ehostusta ja photoshoppausta. Rinnakkain asetettuina kuvat ovat pysäyttäviä - kuinka nämä petolinnunperäsimet on saatu näyttämään jumalattarilta?

Ensin Viiville iski inhotus. Onko kuviin kätketty valheellisia vaatimuksia? Vaikka olisi kuinka kyvykäs medialukutaidoiltaan, on liki mahdotonta kovettaa itsensä median välittämiltä mielikuvilta. Onko reilua, että päivittäinen kohtaamamme kuvavirta koostuu saduista? Viivi tunnistaa itsensä vertailemassa ihoaan, vatsaansa, peppuaan, käsiään tai milloin mitäkin ruumiinosaansa median esittämiin kuviin. Siitäkös Viivi on hieman surullinen; aiheuttaessaan edellä kuvatulla toiminnalla tarpeetonta mielipahaa ja itsensä lynkkaamista.

Viivi ei ole katkera, sillä hän on itse vastuussa omista ajatuksistaan. Kukaan ei pakota katsomaan kuvia eikä vertaamaan itseään niihin. Toisaalta Viivi on kamalan surullinen näiden camerondiazien ja katemossien puolesta. Kuinka raakaa on joutua katselemaan itsestään photoshopattuja kaunotarkuvia ja salaa otettuja selluliittiröhnötyskuvia vierekkäin? Viivi ei osaa edes kuvitella miten musertavaa tuollainen julkinen nöyryytys on. Ei ihme, jos monet julkista ja ulkonäkömääritteistä työtä tekevät ihmiset kärsivät mielenterveysongelmista ja ulkonäköpaineista.

Tätä kirjoittaessa Viivi on kovin onnellinen siitä, että on tavallinen tyttö, joka näyttää tavalliselta eikä jumalattarelta. Tällainen on Viivi; pulkannarukäsi, aavetta kalpeampi ja hiukset kuin maantietomua ilman ehostusta ja photoshoppia ja ihan sopiva itselleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!