keskiviikko 28. elokuuta 2013

Huilia

Olen viime viikot lentänyt kuin päätön kana, sikäli mikäli päätön kana on alati menossa joko sinne tänne tai tuonne.

Tohotus on loppu nyt. Minulta ei kysytä haluanko huilia vai en.
Olin jo eilen hieman raspikurkkuinen. Silti viipotin ratsastus- ja valmennushommissa koko päivän aamu kympistä ilta puolkasiin. Tänään maksetaam erääntyneitä laskuja korkojen kera. Kuume. Kurkkukipu. Päänsärky. Räkänokka.

Pakko levätä. Viikonloppuna on tiedossa tärkeitä hommia ja on oltava vireessä.
Röhnötän sängyssä ja yritän olla tehokas gradun suhteen (jota olen viime viikkoina laiminlyönyt erittäin tehokkaasti).

Koska aivoni eivät juuri nyt suolla mitään mielenkiintoista, saati järjellistä, turvaudun sitaattiin IIIIKKK!!!! niin ihanalta Miika Nousiaiselta. Koska sairaana sitä ei muuta haluaisi kuin kyetä treenaamaan tämä puhuttelee minua tänään:

Maailmassa on yksi pätevä mittayksikkö: ratakierros. Se on aina samanpituinen, mutta sillä on myös luonne. Se sisältää käsitteenä tuntemuksen ja on siksi niin paljon parempi kuin muut mittayksiköt.
Vain ratakierros on todellinen mittayksikkö. Eniten sen kaltainen on marraskuu, joka on samalla lailla armoton. Ratakierros on paljon muutakin. Marraskuu saattaa olla sopivan armoton ja pitkä, mutta siitä puuttuu toivo, laupeus ja yllätyksellisyys.
Ratakierros on kaikkea ja silti ei mitään. Se on pitkä, lyhyt, kylmä, julma, armoton, hellä ja raju. Ratakierros on kaikkea mitä voit kuvitella ja vielä paljon enemmän. Ratakierros ei pyytele anteeksi. Se vaatii.
Maailmassa ei ole kahta samanlaista ratakierrosta. Jokainen kierros on oma persoonansa. Ratakierros kiusaa ja viekoittelee. Joskus se jättää onnettoman kiertäjän yksin. Toisinaan se syleilee ja antaa loppusuoralle tuulen selkään, tai sitten raiskaa vastatuulella taittajansa.
Joku luulee kontrolloivansa ratakierrosta. Joku on väärässä. Ratakierroksella on valta, ja kiertäjät ovat ratakierroksen heittelemien armonpalojen varassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!