torstai 18. heinäkuuta 2013

Paljon onnea Mandela!

Nelson Mandela saavuttaa tänään 95 vuoden kunnioitettavan iän. Päivän ohjenuora Viiville tulee suoraan Mandelalta:
It always seems impossible until its done.
Happy 95th birthday Mandela!
Syntymäpäivähumusta muihin asioihin. Mandelan viisaat sanat sopivat tähän hetkeen. Epäusko kuiskii korviini äänekkäämmin kuin aikoihin. Itseluottamuksen puute on inhottava seuralainen. Se kaivaa kuoppia tasaiseen tiehen, tönäisee selästä äkkiarvaamatta ja huutelee ilkeitä sanoja.
Onnistumisten hetkellä, vahvana ja päämäärätietoisena epäuskon sanat on helppo ohittaa olankohautuksella. Väsyneenä ja epätietoisena epäuskon kaiskailut uppoavat syvälle kuin kuuma veitsi voihin. 
Minä en hyppää kilpaa seipään kanssa tänä kesänä edellä mainituista syistä plus siksi, että fyysinen olotila on liian riutunut kilpaurheilun vaatimuksiin. Olen tiennyt etten kilpaile tänä kesänä jo jonkin aikaa, en vain ole halunnut sanoa sitä ääneen. Päätökset ovat omiani, samoin elämäni ja valinnat, joita sen suhteen teen, mutta silti hävettää. Tiedän, ei pitäisi nolottaa, mutta minkäs sitä tunteilleen mahtaa. Tämä ei ole loppu. Saattaa olla, että hyppään ensi kesänä paremmin kuin koskaan tai saattaa olla etten hyppää. Mistä näistä ikinä tietää. Nyt on kuitenkin nyt ja nyt tärkein ja kiireellisin asia on itseluottamuksen ja uskon takaisin maanitteleminen.
En aio jäädä murehtimaan, vaan sopivalla rähinällä eteenpäin niin kuin ne kuuluisat mummot siellä lumihangessa.
p.s. Odotettu perheenjäsen palaa kotiin maanantaina :)

2 kommenttia:

 1. Ihailen myös Nelson Mandelaa ihmisenä, ja todella viisaat nuo sanat!

  Mutta viisas on mielestäni myös päätöksesi tehdä niinkuin sinusta itsestäsi tuntuu hyvältä, ja olla välittämättä siitä mitä muut (tai edes se oma kunnianhmoisin puoli) vaativat:). Sekin vaatii usein paljon rohkeutta ja itsetuntemusta ja joskus hyvänlaatuista nöyryyttäkin:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä ihailen myös Nelson Mandelaa. Uskomattoman viisas ja avarakatseinen ihminen. Suurmies isolla ässällä!

   Poista

Kiitos, jättämäsi jälki ilahduttaa meitä kovasti!